Dylan Linjat toimii Kuntatalossa Toisella linjalla – se ruokkii lounasaikaan parhaimmillaan satoja ihmisiä, vuokraa tiloja myös yksityistilaisuuksiin

Dylan Linjat palvelee Kuntatalossa Toisella linjalla. Ravintolatoimenjohtaja Timo Savolainen avasi Dylan Linjat-ravintolan tiiminsä kanssa 1.3.2021 Kuntatalon sisälle. Koronasulku alkoi 5.3. ja he avasivat uudestaan huhtikuussa.

Ruokapaikkoja lounaalla Dylan Linjoilla on runsaasti, normaaliin aikaan jopa seitsemisen sataa. Ravintolatiloja on rakennuksessa kolme, joista kaksi on nyt käytössä: Café Kivi ja varsinainen buffet lounaspaikka Dylan Linjat. Kolmas ravintola avataan käyttöön Bistro tyylisesti heti maailman tilan niin salliessa.

Lisäksi Dylanin väki hallinnoi myös aulapalveluita ja kokoustarjoiluja Kuntatalossa, jossa on yli 50 neuvotteluhuonetta, joista myös ulkopuolisille asiakkaille vuokrattavissa n. 20 tilaa. Aikanaan Kuntatalo oli Eduskuntatalon rinnalla Suomen suurimpia toimistorakennuksia, kun se 80-luvulla rakennettiin.

Pandemian aikana Dylan Linjoilla on vielä suhteellisen rauhallista, mutta se on kaikille avoin paikka, ”Tervetuloa lounaalle! Modernia kotiruokaa tarjolla, unohtamatta jättimäistä salaattipöytäämme!”, sanoo Timo Savolainen.

Asiakkaista noin puolet tulee Kuntatalon sisältä ja noin puolet muualta Kalliosta ja Hakaniemestä, kertoo Timo Savolainen. Yhteensä Dylaneja on 12, jotka sijaitsevat ympäri pääkaupunkiseutua. Viimeisin Dylan avautui Tallinnan Ülemisteen joka on tällä hetkellä myös Soupster Familyn suurin ravintola.

Käyttäjät ovat saaneet päättää paikkojen nimen Kuntatalolla, ”Bistron” virallisesta nimestä ei ole vielä päätetty.

Timo Savolainen on jo kuudetta projektia avaamassa Soupsterilla. Soupster Family on Kim Heiniön perustama perheyritysrypäs, joka toimii Dylanienkin takana.

Dylan Linjat tarjoaa buffet-ruokaa noin lounassetelin hinnalla. Salaatteja on toistakymmentä ja muutama pääruoka siihen päälle. Yksi niistä on  aina kasvisruokaa. Keitto-salaattilounas maksaa 9,90€ ja pääruoan kanssa lounaan saa 10,90€ hinnalla tänä vuonna. Päivän jälkiruoka ja kahvi sisältyvät hintaan.

Cafe Kivi toimii tällä hetkellä itsepalveluperiaatteella, asiakkaat valitsevat vitriinistä tuotteet ja maksavat itsepalvelukassalla.

Se myös järjestää kaikenlaisia yksityistilaisuuksia pullakahveista iltatilaisuuksiin, tiloista löytyy mm. uima-allas ja saunatilat. Hinta riippuu aivan täysin siitä, minkälaisen kokonaisuuden asiakas haluaa, kertoo Timo Savolainen: ”Me valmistamme kaikki ruoat, mitä tässä talossa tarjotaan.”

Keittiö on sen kokoinen, että sieltä 700 ihmistä ruokkii. Kokkeja olisi haussa nytkin, ravintola-alakin kun kärsii työntekijöiden puutteesta pandemian jäljiltä.

Syksy on alkanut näyttää jo pirteämmältä, pari isompaa yksityistilaisuutta onkin tulossa, toivottavasti rajoitukset eivät niitä pakota perumaan, toivoo Timo Savolainen.

Aamupuuroa tarjoillaan Dylan Linjoilla aamukahdeksasta kymmeneen, lounas tarjoillaan 10.30-13.45 ja sen jälkeen voi ostaa hävikkiruokaa ennen kello kahta kilohinnalla (8,90€ /kg). Kaikki mahdollinen hävikkiruoka yleensä menee, ihmisten toivotaan tulevan hakemaan hävikkiruokaa omilla rasioilla, vaikka astioita myös myydään matkaan.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.