Luokkaretken varainhankinta lähti laukalle – enää ei mokkapaloilla ja saippuapaketeilla pärjää

Kun monelle tuttu keskustelu lasten leirikoulun rahoittamisesta käynnistyi, Kallion koulun 6K-luokka hylkäsi ajatuksen mokkapalojen ja sukkien myynnistä. Kutoset kutsuivat lavalle kokemusasiantuntijaiskät Miika Nousiaisen, Frank Martelan ja Petri Rajaniemen.

Talkoohengessä masinoitiin Kaikkien vanhempien ilta, jonka lipunmyyntituotoilla kerätään rahaa leirikoulua varten. Paneelikeskustelussa tiistaina 14.12.2021 klo 19 kokemusasiantuntijat, filosofi Frank Martela, kirjailija Miika Nousiainen ja nykyisyysselittäjä Petri Rajaniemi, eli kolme iskää, kokoontuvat keskustelemaan perheestä, vanhemmuudesta, elämästä, työstä ja lapsista. Tilaisuuden juontaa toimittaja Anna Lehmusvesi. Kaikkien vanhempien iltaa voi seurata live-striimin kautta kotisohvalta käsin. 

Spedejä vai supersankareita?

“Käytännössä lapsiperhearki on hirveää spedeilyä,” sanoo Miika Nousiainen. Mutta jatkaa toki armollisesti “hyvät puolet, kuten suunnaton rakkaus ja huolenpito, ovat kuitenkin niin paljon isompia, että kuuluisissa loppupeleissä ne peittoavat sekoilun, kaatuneet jugurtit ja univelat”. Hän aikoo ottaa keskustelussa nostaa esille sen, miten isyys tai vanhemmuus on muuttunut sitten omien vanhempien aikojen.

Vanhemmuuden pyörteissä voi ajatella, että iskän pitää olla supersankari selviytyäkseen. Frank Martelan lohduttavan ajatuksen “jokainen on oman elämänsä keskushyökkääjä” siivittämänä voikin ajatella, että isyys – vanhemmuus, on jatkuvaa pelinrakennusta ja tiimipeliä, jossa ei tarvitse pärjätä yksin. “Lapsen omaehtoisuuden ja sisäisen motivaation vahvistaminen on tärkeä periaate, mutta hienoissa kasvatusperiaatteissa on välillä vaikeaa onnistua hektisessä arjessa. Tekeekö perheiden kaventuminen ydinperheiksi vanhemmuuden taakasta kohtuuttoman? Voiko vanhemmuutta ylisuorittaa?” pohtii Martela.

Nykyisyysselittäjä Petri Rajaniemen mukaan vanhemmuudesta on tullut loputon sarjavalintoja, joissa panokset ovat korkeat, mutta kukaan ei tiedä mitkä valinnat ovat oikeita, puhumattakaan parhaita. 

Onko isyys – vanhemmuus – siis jatkuvaa spedeilyä vaiko supersankariviittaan pukeutunutta tiimipeliä? Kallion koululla Kaikkien vanhempien illassa sekin selviää. Online-tapahtuman lipunmyynnistä saatava tuotto ohjataan Kallion koulun 6K-luokan leirikoulurahastoon. Kielikylpyluokan leirikoulusuunnitelmat suuntaavat kohti Ahvenanmaata. 

Lipunmyynti tilaisuuteen tapahtuu osoitteessa: https://events.liveto.io/events/kaikkien-vanhempien-ilta-stream Tilaisuuden kesto on n. 2 tuntia. Ostaessasi lipun saat käyttöösi myös tallenteen keskustelusta, jossa on katseluoikeus 31.12.2021 asti. 

Lisätietoja:

Petri Rajaniemi

petri.rajaniemi@windowslive.com

p. 044 525 1222

Artikkelin pohjana toimitukseen lähetetty lehdistötiedote

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.