Uusi UG-ravintolakonsepti avautuu helmikuussa Helsingin Hakaniemessä  – viisi keittiötä, kahvila ja baari tarjoavat yhteisen ravintolaelämyksen

Tiedote 18.1.2024

UG-ravintolamalli edustaa uudenlaista innovatiivista ravintolayrittäjyyttä Suomessa. UG Hakaniemessä viisi ravintolakeittiötä, kahvila ja baari on tuotu saman katon alle.  Ravintolaelämys on hiottu huippuunsa digitaalisuuden ja kokeneen valmennustiimin avulla.  

Idea Urban Gourmet- eli UG-ravintolamallista syntyi yrittäjä Doron Karavanin intohimosta luoda uusia yrittäjyyden tapoja ja tukea suomalaista ravintola-alaa. Ensimmäiseen UG Hakaniemi -ravintolaan valittiin yrittäjät viime kesänä. Syksyn aikana heitä ovat Doronin lisäksi valmentaneet ravintola-alan mestarit TeresaVälimäki, RistoMikkola, Lotten Lindborg-Suhonen ja Mika ”Pikkis” Tuomonen.  

  

”Olemme saaneet kiinnostavia ja motivoituneita yrittäjiä mukaan. Uskomme, että kokonaiselämys tulee olemaan erinomainen. Ravintolassa ruoan pitää olla loistavaa ja asioimisen toimivaa. Tukenamme on digitaalinen alusta, joka helpottaa ja nopeuttaa kokemusta”, Karavani kertoo. 

 
Suomalaiselle harvemmin käytetylle kalalle nyt oma ravintola – Roskakala 

Uunituoreessa UG Hakaniemessä toimii seitsemän itsenäistä yrittäjää. Tarjolla on ruokaelämyksiä japanilaisesta keittiöstä meksikolaisiin ja nepalilaisiin makuihin sekä kala-annoksista hummusherkkuihin ja ranskalaisiin leivonnaisiin. Kokonaisuutta täydentää UG Hakaniemen oma baari.  

 UG:ssa voi yhdistää itselleen ja seurueelleen kaupungin mielenkiintoisimman ruokaelämyksen. Paikka sopii lounaisiin, illallisiin ja muihin tapahtumiin. Nyt myös suomalaiset kalat saavat oman ravintolan, kun harvemmin käytetyistä kaloista taiteillaan herkullisia annoksia. Ravintola Roskakala on kunnioitus maamme aarteita kohtaan”, kuvailee Karavani. 

  

UG-ravintolamalli helpottaa yrittäjyyttä 

  

Ensimmäinen UG-ravintola avautuu helmikuun alussa Helsingin Hakaniemen Lyyra-rakennukseen. Samaan upeaan designrakennukseen on tulossa toimistoja, asuntoja ja huipputason hotelli.  

  

”UG-malli madaltaa ravintolayrittäjien kynnystä toteuttaa omia unelmiaan. Mallilla haluamme saada Suomeen lisää monipuolisia ja erilaisia ravintoloita. Me tarjoamme laitteet, puitteet ja tuen, joten ravintolat voivat keskittyä olennaiseen eli tarjoamaan herkullista ruokaa”, Karavani toteaa. 

  

UG Hakaniemi  

–     UG Hakaniemi avautuu helmikuussa osoitteeseen Porthaninkatu 2. 

-      Ravintolakokonaisuudessa on n. 250 asiakaspaikkaa ja useita eri osioita. 

-      Mukana on seitsemän yrittäjää, jotka on valittu mukaan hakemusten ja tarkan kehitysprosessin kautta. 

-      UG-malli helpottaa ravintolayrittäjyyden aloittamista. Muun muassa alkupääoma on pienempi, ja UG hoitaa tiloihin liittyvät asiat, jotta yrittäjät voivat keskittyä ruokaan. 

-      Uudet yrittäjät ovat myös saaneet sparrausta valmentajatiimiltä, johon kuuluu ravintola-alan osaajia: Teresa Välimäki, Risto Mikkola, Lotten Lindborg-Suhonen ja Mika ”Pikkis” Tuomonen. 

-      Asiakaskokemukseen on tuotu digitaalisuus mukaan. Sovelluksen avulla voi muun muassa selata ruokalistoja, tilata ja maksaa tarjoiltavat. 

 

UG HAKANIEMI:   

 

GARI  

Suomen omakase-sushimestarina tunnettu Lucas Hoang tulee UG Hakaniemeen uudella japanilaisella konseptilla nimeltä Gari. Luvassa on autenttisia japanilaisia makuja, moderneilla ruokavivahteilla. Ruokalistalta löytyy perinteisiä japanilaisia ruokia herkullisista sushirullista maukkaisiin poke-kulhoihin.  

  

ROSKAKALA  

Suomesta löytyy herkullisia kaloja, joita ei syödä tarpeeksi eikä osata valmistaa. Filip Stenius ja Marika Haavisto ovat erikoistuneet näihin kaloihin, ja tietävät, kuinka niistä loihditaan mahtavia kalaruokia. Steniuksen mukaan ”roskakaloja” ei tule heittää pois – niistä tulee loihtia upeita annoksia rakkaudella. Maun lisäksi ”roskakalojen” käyttö on myös ekologista. 

  

KLANDESTINA  

Klandestina oli suosittu ravintola Kalliossa. Korkeiden vuokrien ja kiinteiden kustannusten vuoksi se ei kuitenkaan pystynyt jatkamaan yksin. Nyt UG tuo Klandestinan takaisin. Kokki Andres Alpen koillismeksikolainen ruoka vie asiakkaat matkalle Meksikoon, jossa he pääsevät kokemaan sikäläisten ruokamakujen taikaa.  

  

TEMPLE 

Laxman Kharal tuo UG Hakaniemeen nepalilaista ruokaa modernilla twistillä. Usein nepalilaisen ravintolan ruokalistassa voi olla jopa 70 eri annosta. Temple on valinnut kaikista parhaat annokset, tehnyt niistä selkeitä ja raikkaita – turhia kikkailematta ja maku edellä. Resepti on helppo: pelkkää huippumaukasta ja aitoa nepalilaista ruokaa. 

HUMMUS BROTHERS 

Hummus Brothers -ravintolan ovat perustaneet Tomer Hovav ja Nadav David. Heillä on ollut pop-up ravintola Hummus Bar Helsingin Kampissa. Kaksikolla on myös perheyritys joka valmistaa hummusta ja herkkuja kikherneistä ja tahinista. UG Hakaniemeen avautuva Hummus Brothers tarjoilee maukkaita ja monipuolisia hummusruokalajeja sekä Lähi-idän keittiön muita herkkuja. Paikallisuus on tärkeä arvo yrittäjille. 

  

L’ARTISAN  
UG Hakaniemeen tulee myös aito ranskalainen leipomokahvila – L’Artisan. Aiemmin Marc Mulardin leipomia mahtavia leipiä ja leivonnaisia oli saatavilla vain valikoiduissa ravintoloissa ja kahviloissa, mutta nyt tuoreista herkuista saa nauttia leipomon omassa kahvilassa, UG Hakaniemessä. Kahvilassa voi nauttia esimerkiksi uunituoreen croissantin ja kahvin, tai ohi kulkiessa mukaan voi napata vaikka herkullisen ja vastaleivotun leivän. 

THE BAR  
UG Hakaniemessä on myös oma baari – The Bar – joka palvelee ruokailijoita. Baariin voi tulla myös nauttimaan tunnelmasta ja inspiroivista drinkeistä, urbaanissa miljöössä.  
 
Kuvat: https://we.tl/t-ztRbTmGGVS 

Lisätietoja:  

(suomeksi ja ruotsiksi) 

Lotten Lindborg–Suhonen 

lotten@peoples.fi 

050 5606022 

(suomeksi ja ruotsiksi) 

Klaus Suhonen 

klaus@peoples.fi 

050 3046619 

  

(englanniksi) 

Doron Karavani 

Urban Gourmet -ravintoloiden perustaja 

karavani.doron@gmail.com 
+358 400 183 415 

  

  

UG-ravintolat lyhyesti: 

Urban Gourmet (UG) -ravintolat lanseeraa uuden konseptinsa alkuvuodesta 2024. UG tarjoaa täysin uusia brändejä ja täysin digitaalisen asiakaspolun varauksesta maksamiseen ja palautteen antamiseen. Asiakkaat voivat yhdistää ateriat UG Hakaniemen eri ravintoloista ja nauttia aterian yhdessä – tai yksin. Konseptin ytimessä on uusien ravintolayrittäjien tukeminen tarjoamalla tilat ja infrastruktuurin, jolloin ravintoloitsijat voivat keskittyä upean ruoan valmistukseen.  

Lisätietoja osoitteessa: www.ug-urbangourmet.fi 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.