Anna Loistaa -jalokivistudio Aleksis Kiven Kadulla tekee loistavaa taidetta koruista – nyt myös eettisesti

Jalokivistudio Anna Loistaa on juuri avannut studionsa osoitteeseen Aleksis Kiven Katu 38 B. Sen omistaa Anton Leivo. Siellä myytävissä koruissa on tarina, tunnelma ja asenne, hän kertoo.

Anna Loistaa -liikkeestä saa koruja, lahjoja, tilaustöitä ja kihla- tai vihkisormuksia, kaikki on harkitusti suunniteltu ja toteutettu Anton Leivon toimesta, hän lupaa.

Anton Leivo: ”Arvoinamme vapaus, aitous ja ensiluokkainen laatu“.

”Haluamme auttaa sinua luomaan oman tarinasi ja antaa siihen kipinän Anna Loistaa – asennetta”, hän jatkaa.

Anna Loistaa kehottaa autenttisuuteen, itsevarmuuteen ja lumoavaan valovoimaan.

Kiinnostus koruihin syttyi elokuvien, kirjojen ja tarinoiden innoittamana, ja ammatillinen matka on venynyt lähes viidentoista vuoden mittaiseksi seikkailuksi eri kultasepän pajoilla, taidenäyttelyissä ja kouluissa, hän kertoo.

”Uuden luominen, tuntemattoman löytäminen ja jännityksen kaipuu ovat aina olleet elämälleni kantavia voimia. Vuonna 2012 kipinä roihahti liekiksi”, hän kertoo.

Hän oli nimittäin talvilomalla lasketteluonnettomuudessa ja kaksi päivää tajuttomana. Lääkärin ensiarvio oli, että hänellä oli keskivaikea aivovamma.

”Onnettomuus herätti ja opetti, mikä elämässä on tärkeää – unelmat, tavoitteet ja rajaton tutkimusmatka siihen, mihin pystyy ja mikä on mahdollista”, hän jatkaa.

Anton on pitänyt taidenäyttelyjä Munchenissa ja Helsingissä, ja hänen korunsa ovat edustaneet The Rasmuksen asusteina Euroviisuissa. Hän on suorittanut korumuotoilijan tutkinnon Muotoiluinstituu[1]tissa ja työskennellyt Citen taiteilijaresidenssissä Pariisissa, Notre Damea vastapäätä.

”Vena amoris” tarkoittaa ”rakkauden suonta”: ”Perinteen mukaan uskottiin, että tämä suoni kulkee suoraan vasemman käden nimettömästä sydämeen, ja siksi kihla- ja vihkisormukset laitetaan tälle sormelle”, kertoo Anton Leivo.

Jalokivistudio Anna Loistaa valmistaa kihla- ja vihkisormuksia tilaustyönä tai valmiista mallista. Suosittuja materiaaleja ovat keltakulta ja sa­irit, mutta Anna Loistaa käyttää myös lämpövärjättyä titaania, ruostumatonta terästä, eri kultaseoksia ja platinaa. ”Mahdollisuudet ovat rajattomat”, sanoo Anton Leivo.

Anna Loistaa -valikoimasta löytyy Montanan sa­irit, jotka on taitavasti hiottuina sri lankalaisen perheen omistamassa käsityöpajassa. Jokaisen kiven alkuperän voi jäljittää kaivoksen raakakivestä hiottuun sa­iriin ja valmiiseen sormukseen asti – rakkautta symboloivaksi, sanoo Anton Leivo.

Kivet Anna Loistaa saa Namu Jewelleryltä. Luonnossa esiintyvien sa­irien kirjo on ylenpalttinen ja jokaisen kiven sävytys, puhtaus ja värimuutos sekä hiontojen yhdistelmät tekevät niistä ainutlaatuisia.

”Käytämme mahdollisuuksien mukaan myös asiakkaiden omia materiaaleja. ”Suunnittelutyö ja sormusten valmistuminen tapahtuu kuukaudessa. Työ on vastavuoroinen prosessi oikean sormuksen luomisessa”, sanoo Anton Leivo.

Anna Loistaa lupaa sormuksilleen elinikäisen takuun, kun ne on tarkistettu ja huollettu liikkeessä joka vuosi ostohetkestä lähtien.

 Anna Loistaa on juuri aloittanut Reilun kaupan kullan serti­ointiprosessin, minkä jälkeen sieltä saa Reilun kaupan kullasta valmistettuja koruja.

Anton Leivon näkemys on herättää lause ”Anna Loistaa” eloon ja luoda ympärille mielikuvitusta, leikkisyyttä ja uteliaisuutta.

”Tervetuloa mukaan tälle matkalle, jonka tarkoitus on löytää sisäinen ja ulkoinen loiste.””, hän toivottaa.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.