Hovilinja ja JL Work Force jakavat toimiston – niitä pyörittävät äiti ja tytär, toinen käyttää sitä kiinteistönvälitykseen ja toinen rekrytointiin

Hermannissa Hämeentiellä Paavalinkirkkoa vastapäätä toimii äidin ja tyttären jakama toimisto. Äiti Tuulakaarina Hovi pyörittää kiinteistönvälitysfirma Hovilinjaa. Tytär Jarna Laine taas JL Work Forcea, joka on erikoistunut teollisuuden tulityö- luukku- ja turvallisuusvalvontaan sekä mekaanisiin töihin.

”Hovilinja LKV on pieni ja tehokas perheyritys”, kertoo Tuulakaarina Hovi.

”Olemme pieni toimisto, mutta meillä on suuri sydän. Siihen mahtuu kaikenkokoiset asuntohuolet”, hän jatkaa.

Hovilinja toimii hyvän välitystavan mukaan ilman pankkisidonnaisuuksia.

Tuulakaarina Hovi on ollut kiinteistönvälitysalalla yli kaksikymmentä vuotta. Moni tuntuu luulevan, että ala on helppo: siinä esitellään hienoja lukaaleja ja se siinä. Myytävien kohteiden hankinta on kuitenkin aikaa vievää hommaa.

JL Work Forcella on kokemusta yli kymmenen vuoden takaa, kertoo Jarna Laine. ”Meillä on vauhdikas, mutta rento ilmapiiri ja haluamme, että työntekijät viihtyvät meillä”, hän sanoo.

Uusi toimisto perustettiin viime kesänä. Tilan saaminen vaati hieman salapoliisityötä. Tuulakaarina Hovilla oli asunto myynnissä samassa rakennuksessa, joka myytiin viikossa ja sai peräti viisi tarjousta.

Katutasossa näytti olevan tyhjä liikehuoneisto, mutta omistajaa ei löytynyt, isännöitsijäkään ei halunnut auttaa. Monen käänteen kautta omistaja kuitenkin löytyi ja he vuokrasivat liiketilan.

Tytär Jarna Laine ei aina ole toimistossa istumassa, eikä koronan takia aina Tuulakaarina Hovikaan. Hämeentien toimistossa toimii JL Work Forcen rekrytointipiste.

Tällä hetkellä JL Work Forcen suurin projekti on Porvoon öljynjalostamon huoltoseisokki, mutta se toimii myös useilla rakennustyömailla Helsingissä.

Asiakkaita Hovilinjalla on ympäri Uuttamaata.

Korona on hiukka vaikeuttanut asioita Hovilinjallakin. Asuntojen esitteleminen on hiukka työläämpää, kun täytyy pitää yksityisnäyttöjä.

Tuulakaarina Hoville tulee vieläkin soittoja vanhoilta asiakkailta, että oletko vielä alalla. Hän koittaa olla silleen inhimillinen, että ei aina juokse taalankuvat silmissä, hän sanoo. Häntä pidetään myös kokeneena välittäjänä.

Kylmän pokan eli uuden asiakkaan hankkiminen on vähän kuin puhelinmyyntiä, Tuulakaarina Hovi: ”Soittelet ihmisille tai lähetät sähköpostia, se ei ole kauhean kivaa. Siihen monella tyssää tällä alalla. Ei jaksa tehdä sitä, että saisi toimeksiantoja ja pääsisi käymään arviointikäynnillä.”

Aikanaan kun kiinteistönvälitysfirma toimi vanhassa Hämeentie 26:n osoitteessa, moni saattoi poiketa vain ovesta sisään ja tuumata että ’nonni’. Ja sitten ruvettiin hommiin.

Nyt Kallion alueella ja ympäristössä erityisesti pienet asunnot menevät kaupaksi. Ne menevät käsistä jo ennen kuin niitä on keritty laittamaan nettiinkään. Yksi kohde Keravalla myytiin yhdellä soitolla tutulle asuntosijoittajalle, kertoo Tuulakaarina Hovi.

”Markkinat ovat sellaiset että on vähemmän myytävää kuin ostettavaa”, hän sanoo.

Erityisesti Karhupuiston alue on tosi suosittu. Jos tulossa on putki- tai julkisivuremontti, saa se ostajan empimään. Jotkut talot ovat niin vanhoja, että putkia ollaan uusimassa jo toista kertaa. Talonyhtiön soisi olevan myös arvostettu ja että muuten on kaikki kunnossa.

Kalasatamasta on tulossa trendikäs, mutta usein ihmiset etsivät hieman isompia asuntoja kaupunginlaidoilta, enää ei niin haluta asua keskustassa. Hermannista toimistonsa alueena hän myös pitää, on paljon 50-luvun taloja mutta uuttakin.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.