fbpx

Linkki verkkokauppaan

Digitalisaation hyödyt alueellisille yhteistyölle

Nettiajan hyödyt ovat tulleet jossakin määrin tutuksi kaikille. Digitalisaation myötä monet arkiset asiat ovat helpottuneet ja ne ovat yhä helpommin kaikkien saatavilla. Siihen tarvitaan vain nettiyhteys ja älylaite tai tietokone. Enää ei tarvitse edes lähteä ulos kotoaan jollei halua.

Unsplash

Verkkokauppojen myötä ruoka- ja vaateostokset voi tehdä nimittäin helposti netissä ja työtäkin tehdään etänä yhä enemmän. Netti ei kuitenkaan poista ihmisen perusvaatimuksia, joista yksi on sosiaalisuus ja yhteenkuuluvuuden tunne. Jokainen meistä haluaa silloin tällöin keskustella myös kasvotusten muiden ihmisten kanssa tai tuntea kuuluvansa johonkin isompaan ryhmään, oli se sitten harrastusten tai asuinalueen myötä.

Kalliossa asuvien yhteisö koostuu nuorista ja boheemeista ihmisistä, joille yhteisöllisyys ei ole vieras käsite. Juuri tästä syystä Kallio onkin täynnä monenmoisia kuppiloita ja ravintoloita, joihin ihmiset voivat kokoontua ja viettää yhdessä aikaa. Kesällä tähän liitetään mukaan vielä lukuisat tapahtumat. Miten sitten digitalisaatio hyödyntäisi Kallion tapaisia yhteisöjä, tutkitaan sitä seuraavaksi.

Digitalisaatio tekee kaikista alueen yrityksistä yhdenvertaisia

Netti on mahdollistanut sen, että kuka tahansa voi nykyään helposti mainostaa sekä myydä tuotteitaan yhden suuren kanavan välityksellä. Se ei rajoitu pelkästään alueellisiin yrityksiin, vaan digitalisaatio on avannut ovet myös kansainvälisille toimijoille. Yksi esimerkki tästä ovat ulkomaiset rahapelisivustot, kuten Suomikasino, jotka ovat onnistuneet saamaan jalansijaa aikaisemmin lähes suljetuille markkinoille Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Sama menestys on mahdollista alueellisten pienten yritysten ja toimijoiden taholta. He pystyvät helpommin esittelemään itseään, mainostamaan tuotteitaan ja saamaan nimensä kuuluville kohdeyleisönsä eli alueella asuvien ihmisten korviin. Se voi tapahtua joko erinäisten sivustojen tai vaikkapa sosiaalisen median kautta – eikä tämä välttämättä vaadi edes suurta budjettia.

Unsplash

Laadukkaita tuotteita tarjoavan yrityksen asiakkaat pystyvät niin ikään helposti jakamaan kokemuksiaan ja suosittelemaan kauppaa muille sosiaalisen median tiliensä kautta. Kyseessä onkin valtava puskaradio, jonka kautta välittyy niin hyvät kuin huonot kokemukset. Nettinäkyvyyden luominen vaatii kuitenkin työtä ja erillistä strategiaa.

Yhteisö pystyy kasvamaan helpommin

Netti on oiva keino löytää samalla alueella asuvia ihmisiä ja luoda uusia kontakteja heidän kanssaan. Kun netissä saadaan helpommin kuulumaan esimerkiksi erilaiset tapahtumat, sinne myös löytää useampi ihminen ja täten pienetkin yhteisöt voivat kasvaa merkittävästi. Lisäksi sosiaalisen median tilejä voidaan käyttää keskustelualustoina, joiden kautta yhteisön jäsenet voivat keskustella keskenään ja täten syventää suhdettaan alueeseen tai järjestöön.

Digitaaliset yhteisöt ovat tärkeä osa tulevaisuutta

Ihmiset vetäytyvät yhä enemmän kotioloihinsa, jolloin jokaisen taskusta löytyvästä älypuhelimesta ja sen sisällöstä tulee yhä tärkeämpää. Netin kautta solmitut yhtävyyssuhteet ja siteet nousevat yhä tärkeämmiksi etenkin kriisiaikoina sekä silloin, kun tarvitaan tietoa eri asioista.

Digitaalinen maailma on yhtä lailla suvaitsevaisempi ja omat mieltymykset hyväksytään helpommin kuin ehkä ulkomaailman arkielämässä, jossa on vaikeampi kohdata juuri kanssasi samoin ajattelevia ihmisiä. Löydät taatusti ainakin ihmisiä, joilla on samanlainen musiikkimaku tai sama harrastus, joten pystyt tällä tavoin toteuttamaan itsesäsi yhä paremmin ja oppimaan jotain uutta vaikka päivittäin.

Kyseessä eivät ole aina pelkät alueelliset yhteisöt, vaan netin myötä koko maailmasta on muodostunut saavutettava asia. Riittää vain, että omaat hieman kielitaitoa, ja pystyt avaamaan ovet täysin uusiin kulttuureihin, tapoihin ja kiinnostuksen aiheisiin.

Juuri tästä syystä myös yhä useammat haluavat muuttaa jossain vaiheessa elämäänsä ulkomaille, koska maailma on digitalisaation myötä tullut lähemmäksi heitä eikä muutto enää pelota, koska kyseessä ei ole enää hyppy tuntemattomaan.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *